Tehtiin näitä kotona ja näistä tuli ylihyviä.Suosittelen kaikille pullan ystäville.
n. 20-30 kpl
5 | dl | maitoa |
50 | g | hiivaa tai 2ps kuivahiivaa |
1-2 | tl | suolaa |
2 | dl | sokeria |
1 | rkl | kardemummaa |
1 | muna | |
n. 15 | dl | vehnänjauhoja |
n. 150 | g | voita |
väliin: | ||
2½ | dl | vaahtoutuvaa kermaa |
½ | dl | kinuskikastiketta |
n. 3 | dl | hilloa |
Pinnalle: | ||
munaa, raesokeria/mantelirouhetta |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.
kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta paksu pötkö ja jaa se 20-30 osaan riippuen siitä, kuinka isoja pullia haluat. Pyörittele paloista pikkupullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista. Voit myös jättää raesokerin pois ja laittaa lopuksi paistetun pullan päälle tomusokeria. Paista pikkupullat n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää siihen varovasti huoneenlämpöistä kinuskikastiketta, sekoita vain vähän. Leikkaa jäähtyneistä pullista hattu irti. Laita pullan väliin reilusti vadelmahilloa ja kinuskikermaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.